Toolbar

Tekijät

Petteri Saario

Petteri Saario on palkittu dokumentaristi, joka sekä ohjaa, kuvaa että tuottaa omat elokuvansa. Näiden lisäksi hän myös käsikirjoittaa ja leikkaa dokumenttielokuvansa ja -sarjansa. Hän on ohjannut uransa aikana kymmeniä dokumenttisarjoja ja -elokuvia, joita on esitetty televisiokanavilla ja elokuvafestivaaleilla ympäri maailman. Hän on DocArtin ja Taiga Filmsin perustaja ja johtaa molempien yhtiöiden toimintaa.

"Aika on arvokkain työkaluni. Tarvitsen sitä, yleensä vuosia, jotta minulle syntyy riittävän syvä henkilökohtainen suhde kohteeseeni, olkoot se järvi, joki, ihminen tai joku muu luontokappale. Ilman hikeä ja väsymistä syntyy pinnallisia tarinoita, joita kukaan ei muista enää seuraavana päivänä. DocArtin ja Taiga Filmsin lähes jokainen tuotanto on kestänyt vuosia: pitkän työn tuloksena on syntynyt - näin uskon ja toivon -aikaa kestäviä teoksia, jotka puhuttelevat ihmisiä niin Suomessa kuin muuallakin vielä vuosien päästä."

"Elävä ja elinvoimainen luonto on kaiken perusta. Ilman sitä ei pysy pystyssä yksikään taloudellinen, poliittinen tai kulttuurinen luomus. DocArtin ja Taiga Filmsin tuotannoissa halutaan antaa puheenvuoro niille, jotka eivät itse saa ääntänsä kuuluville: luonnolle ja siitä hengittäville uhatuille elämäntavoille." 

 Petteri Saario CV