Blogi: luovasti luonnosta

8.7.2012 – Toinenkin yö andorralaista fiestaa

Toinen yö juhlimista – me kyllä makasimme sängyn pohjalla, kun muut juhlivat jälleen. Eikä ollut yö paljon edellistä parempi! Musiikki jytäsi aamukuuteen. Enää eivät lasit ikkunoissa helisseet, mutta äänestä päätellen juhlissa käytettiin alkoholia. Aamun lopulta tultua me sitten keräsimme tavaramme ja lähdimme. Ennen hyvästejä Andorralle vietimme pari tuntia Roc de Quer –nimisellä näköalapaikalla. Yritimme nähdä taivaalla kaartelevia petolintuja, mutta huonolla menestyksellä. Muutama hanhikorppikotka partioi korkealla taivaan sinessä, mutta muuten oli hiljaista. Kaksi sitruunahemppoa lauloi männikön reunassa, vaan pieni lintu piiloutuu uskomattoman hyvin puun latvaan. Jäi vielä näkemättä tämä harvinainen vuoriston lintu.

Viimeinen maisema Andorrasta: Roc de Querin näköala

Andorrassa on jotakin samaa kuin Sveitsissä. Muutakin yhteistä on kuin vuoret ja parvekkeilla kukkivat belargoniat. Täälläkin asuu itsenäisiä, itsepäisiä vuoristolaisia, jotka osaavat kerätä muilta rahat pois. Ennen tämä tehtiin väkisin, nyt vähän sivistyneemmin.
Mutkitteleva vuoristotie vei meidät takaisin Espanjaan. Jatkoimme länteen Pyreneitten harvaa tieverkkoa pitkin. Erehtymätön navigaattorimme löysi kuitenkin meille reitin Espot-nimiseen kylään. Se on Aiguestortes-nimisen kansallispuiston kyljessä. Emme nyt menneet hotelliin kylän keskellä, vaan viisaasti valitsimme erään rouvan ylläpitämän B&B:n vuoren rinteeltä, kylän äänien ulottumattomista.

Espot on rauhallinen kylä Aiguestortesin kansallispuiston itäisessä kainalossa

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress