Blogi: luovasti luonnosta

18.11.2011 – Viimeiset henkäykset Thaimaata

Kaunis maa tämä Thaimaa. Mutta merkillinen kaupunki on suurkaupunki Bangkok. Ihmisiä kuhisee kaikkialla. Kaduilla auringonpaisteessa on sietämättömän kuumaa. Vaikka ihmisiä on paljon, ei kaduilla ole katukäytäviä! Missä onkin kapea sen tapainen, ovat myyntikärryt ja kojut sen vallanneet niin, että ihmiset saavat ahtautua t-paitojen ja halpojen rannekellorivistöjen välistä toisiaan tönien eteenpäin.  Jalankulkijoita on kyllä katujen yläpuolella olevilla betonisilla jalankulkusilloilla. Toisilla niissä suhistavat junat. Äkkiä kadun tylyssä betoniseinässä aukeaa lasinen automaattiovi ja ihmismassat valuvat sisään. Umpimielisen talon sisältä aukeaa satojen myymälöiden sokkelo, loputtoman tuntuinen shoppailuviidakko. Vaikka mitään ei ostakaan, on täällä miellyttävä vaellella, sillä nämä tilat on ilmastoitu. Kun kaikki on koluttu voi kiireesti siirtyä polttavan kuuman kadun yli toiseen kortteliin ja etsiä oven sisälle siihen maailmaan. Jos nämä käytävät tuntuvat ahtailta, voi pysäyttää kadulla taksin ja ajaa halvalla sinne kaupungin suurimpaan: MBK Mall pitää sisällään vajaat tuhat liikettä seitsemässä kerroksessa. Epäilen, että sieltä ei tarvitse tulla lainkaan ulos, sillä ravintoloita on kymmenittäin ja hotellejakin on linkitetty suoraan jättiostarin kylkeen.

Nämä kaikki taas koluttuamme menimme hieromalaitokseen ja nautimme pitkän thai-hieronnan. Se oli rentouttava, osaavat tytöt pehmittivät lihakset sekä kahden viikon rasitukset pois kropasta. Siinä divaanilla lojuessa ajattelin, että entisaikaan nämä tropiikin ihmiset ovat eläneet kuumassa ja kosteassa viidakossa yrittäen väistellä tiikereitä ja myrkkykäärmeitä. Vain vahvimmat selvisivät. Nyt heidän jälkeläisensä elävät kuumassa ja kosteassa suurkaupungissa koettaen säilyä hengissä huonossa ilmassa ja kaoottisessa liikenteessä. Näyttävät tästäkin selviävän, mutta vain murto-osa kykenee nousemaan kadulta pilvenpiirtäjien ylellisiin kerroksiin.

Me sen sijaan nousemme huomenna vielä korkeammalle ja siirrymme toiseen maailmaan, kylmään ja märkään.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress