Blogi: luovasti luonnosta

17.6.2010 – Vancouver Island on valtava maa

Erehdyimme hiukkasen. Vancouver Island ei ole parisataa kilometriä pitkä saari plus muutama kylä ja intiaanireservaatti valtameressä erään suurkaupungin edustalla. Tämä asia valkeni meille Doreen Bakstadin luona. Hän kertoi, että saari on päästä päähän 8,5 tuntia – pitkin hyvää tietä! Kanadassa kuulemma matkat kerrotaan tunteina eikä kilometreinä tai maileina. Voisi myös sanoa, että matkaa on 1400 km ja saari on kooltaan samaa luokkaa kuin tämän Brittiläisen Kolumbian vanha emämaa. Asukkaita saarella on liki miljoona. Kyllä meni meillä mittasuhteet ja etäisyydet pahasti pieleen!

Kuka sitten on Doreen Bakstad? Tämän leidin tapasimme ensi kertaa keväällä Couch Surfing –yhteyden kautta. Se on maailmanlaajuinen verkosto, johon kuuluu 1,6 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa (kts www.couchsurfing.org). He lupaavat tarjota sohvaa ja sosiaalisia kontakteja vieraalle ilman mitään maksua. Olemme Tuijan kanssa kokeilleet tätä jo aiemmin Espanjassa ja tarjonneet yösijaa muutamille vieraille kotonamme Turussa. Nyt tulimme Doreenin luo iltapäivällä ja illalla olimme kuuntelemassa hänen luentoaan Kamputseassa olevan orpokodin hyväksi tehtävästä työstä. Tänne rannikolle on muuttanut paljon varakkaita eläkeläisiä muualta Kanadasta ja USAsta. Monet heistä harrastavat hyväntekeväisyyttä – tai luonnonsuojelua. Doreen ei kuulu itse tähän ryhmään, mutta hän on jo 30 vuotta sitten rakentanut talonsa metsän keskelle Coombsin kylän lähelle ja harrastaa kehitysmaiden auttamista ja yhteiskunnallisia asioita.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress