Blogi: luovasti luonnosta

25.7.2011 – Armeniasta Georgiaan ja kuumaan Tbilisiin

Taas oli jätettävä yksi maa ja sen ihmiset taaksemme. Lähdimme Dilijanista kohti Tbilisiä pitkin sitä hyvää väylää, joka johtaa pohjoisrajalle. Meillä oli aikaa ja poikkesimme Goshavankin luostarille. Se on samanikäinen kuin Turun tuomiokirkko, mutta kokenut kovia. Se on vain yksi kymmenistä samanlaisista, joita me matkailijat tulemme kaukaa katsomaan. Harras oli tunnelma, mutta ei sen Martvilin luostarin veroinen, jossa kävimme viikko sitten Georgiassa.

Hyvä väylä tuotti meille yllätyksen. Tämä tie on kaikissa kartoissa päätie Jerevanista Tbilisiin. Ihmettelimme kuitenkin pitkin matkaa, että tien varrella ei ollut opasteita Tbilisiin tai rajalle. Syykin selvisi kun tie yht’äkkiä päättyi: rajalla oli karkeatekoinen puomi ja raja oli suljettu! Muutaman paikkakuntalaisen haastattelu selvitti, että lähin rajanylityspaikka on noin 70 km tästä länteen. Sinne siis ajoimme. Mikäs siinä, maisemat ovat hienoja täällä pohjois-Armeniassa ja me olemme lomalla.

Siispä köröttelimme loivasti kumpuilevien vuorten yli rajalle ja sieltä edelleen kohti pohjoista ja Georgian pääkaupunkia. Llämpötila ulkona kohosi kohoamistaan. Tbilisissä mittari näytti 36 astetta. Onneksi täällä ei tarvitse tehdä töitä!

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress