Blogi: luovasti luonnosta

23.12.2010 – Vein hänet vuoristojärven rannalle

Kus Tban vuoristojärvi on heti Tbilisin eteläpuolella, jyrkän metsää kasvavan rinteen päällä. Siellä nautimme tyynen järven rannalla kylmää georgialaista olutta. Aurinko paistoi matalalta vuorijonon päältä ja lämmitti mukavasti, tuuli oli tyyntynyt. Järven pinta oli rikkumattoman tyyni. Tunnelma oli…..melkein hyvä, sillä kaikki muu oli vähän niin ja näin.

Kauniin pienen järven rannalla oli tyhjänoloisia ravintoloita, terasseja ja mahtailevan näköisiä rakennelmia. Urheilukentältä, isojen kaupunkimaastureiden ja mersujen takaa kuului kovaa melua. Tyynessä ilmassa kantautui järven takaa miesjoukon pulinaa ja pussikaljan kilinää. – Mutta silti tämä oli parasta, mitä tänään oli tarjolla.

Lähdimme kiipeämään tänne kaupungin laidan puistosta. Yläpuolellamme killui köysiradan vaijereita, mutta vaunut eivät olleet tänään liikenteessä. Rinteellä kasvaa mäntyvaltaista metsää, jossa lehdettömät tammet ja muut lehtipuut luovat vaihtelua. Lintuja oli vähän: peippoja, tiaisia ja närhiä äänteli metsässä harvakseltaan. Muutama korppi ja varis ohitti meidät rinnettä kavutessamme.

Ilta alkoi hämärtää ja Tbilisi alapuolellamme näytti hiljaiselta ja rauhalliselta, liikenteen melu tai ruuhkat eivät näkyneet tänne ylös. Kaupunkia peitti kuitenkin ruskeanharmaa pilvi, savusumua laaksossa.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress