Blogi: luovasti luonnosta

2.4.2015 – Yritystä löytää lintuja

Kierrämme Eilatin pohjoispuolen suola-altaita, kalalammikoita ja kibbutseja. Monenlaista pientä mukavaa sattuu kiikariin. Lotanin kibbutsin ekoturismitoimistolla saamme ystävällisen vastaanoton. Kibbutsi on suuntautunut ekologiseen asumiseen, kierrätykseen sekä taiteen suosimiseen. Sieltä tarjotaan meille majapaikkaa viehättävissä savitaloissa, mutta joudumme tällä kertaa kieltäytymään.

Lotanin kibbutsi on keidas negevin autiomaassa. Se tarjoaa taidetta ja majoituspalveluja - maataloustuotteiden lisäksi.

Lotanin kibbutsi on keidas Negevin autiomaassa. Se tarjoaa taidetta ja majoituspalveluja – maataloustuotteiden lisäksi.

Tänään petoja muuttaa laaksoa pitkin pohjoiseen nähtävästi tavallista matalammalla. Kymmenien hiirihaukkojen ohella kiikariin osuu kaksi pikkukiljukotkaa ja pikkukotka. Kaksi arabihaukkaa kuuluu pitävän kibbutsia säännöllisenä kyyhkynmetsästysfarmina, mutta me emme näitä haukkoja näe. Voisivat useamminkin poiketa tänne, sillä karjasuojien ympärillä pyrähtelee noin 600 kesykyyhkyn parvi ja lisäksi alueella on varmaan satoja turkinkyyhkyjä ja palmukyyhkyjä. Pikkumehiläissyöjät ovat myös tänä aamuna muutolla. Ne eivät kulje parvissa kuten isommat serkkunsa, vaan istuvat usein parittain langalla tai oksalla.

Pikkumehiläissyöjiä aamuauringossa Lotanin puutarhoissa.

Pikkumehiläissyöjiä aamuauringossa Lotanin puutarhoissa.

Illalla kierrämme Eilatin pohjoispuolen suola-altaita. Siellä on viitisensataa flamingoa, satoja pitkäjalkoja, kymmeniä lampivikloja ja paljon muuta mukavaa. Iltahämärissä pois lähtiessämme näemme kuudentoista mustahaikaran laskeutuvat yöpymään Israelin ja Jordanian väliselle ei-kenenkään maalle.

Kaikista näistä mukavista linnuista huolimatta mieltä kaivertaa epäusko. Toisten Eilatin matkaajien matkakertomukset vilisevät kaikenlaisia huippuharvinaisuuksia, mutta me emme niitä löydä. Tai emme tunne! Mutta onhan tässä vielä retkipäiviä, pitää vain kiertää, kompata ja staijata!

Sadat flamingot ovat kerääntyneet suola-altaille siivilöimään einettä planktonista-

Sadat flamingot ovat kerääntyneet suola-altaille siivilöimään einettä planktonista-

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress