Blogi: luovasti luonnosta

2.5.2014 – Tämä oli linturetki Georgian kevääseen!

vuoristo6

Kaukasuksen vuoriketun lumihuiput näkyvät oikealla. Koko päivän istumme bussissa takaisin Tbilisiin. Matkalla tehdään yksi pidempi pysähdys Jandara-järvellä, joka on Rustavin kaupungin itäpuolella, puoliksi Azebaidzhanissa.
Jandaralla pesii lukuisa määrä silkkiuikkuja, nokikanoja, valkoposkitiiroja sekä pieni yhdyskunta pikkumerimetsoja. Näemme joukon sellaisia lintuja, joita ei tällä retkellä ole aiemmin sattunut kohdalle.
Sitten Tbilisiin, jossa hotelli David Sultanin miellyttävä palvelu meitä taas odottaa. Matka on ohi. Britit ja svenskit lähtevät yöllä länteen. Minä päivää myöhemmin suuntaan pohjoiseen.
Takan on brittiläisen Sunbird Toursin järjestämä linturetki. Matka oli miellyttävä: kuljetukset, majoitukset, ruokailut ja opastukset toimivat hyvin. Oppaat olivat erinomaisen taitavia löytämään ja nopeasti määrittämään lintuja. Myös kultivoituneessa seurassa viihtyi hyvin, sillä onhan brittiläinen huumori maineikasta. Vähän parantamisen varaa voisi olla paikallisen kulttuurin ja historian esittelyssä, sillä molempia Georgialla on tarjottavana runsain mitoin.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress