Blogi: luovasti luonnosta

13.7.2010 – Kalliovuorten päiväkirja päättyy

Kuukausi Kanadan Kalliovuorilla on takana. Tämä oli luontoretki, jonka kaltaisia ei Jouko Högmanderin ja Tuija Nikulan elämään mahdu monia.

Joka päivä olimme maastossa, toisinaan aamusta iltaan, mutta välillä pitkät ajomatkat tai kova helle rajoittivat luonnossa olemista. Ajoimme autolla 5150 km ja nukuimme 19 yötä teltassa. Näimme 150 lintulajia ja lisäksi karhuja, hirviä, vapiteja, majavia, murmeleita, maaoravia ja vaikka mitä. Odotuksemme täyttyivät ja ylittyivät. Tästä syntyi Kalliovuorten päiväkirjaan 29 tarinaa.

Matkasta syntyi aika pitkä hiilijalanjälki. Tämä oli myös opintomatka toiselle puolelle maapalloa. Opimme paitsi luonnosta, myös niistä monista ihmisistä joita tapasimme ja joiden luona saimme asua. Ja kun voimme jakaa kokemuksiamme ystäville ja tutuille blogin kautta, on matkasta ollut hyötyäkin.

1 kommentti

Kaarina Leino26.7.2010 at 22.41

Nii-in, matkasta on ollut hyötyä, mutta varsinkin oppimista ja monta hyvää naurua. Sinä Jouko, olet vallan mahtava sanataituri!
Haikeaa, että se on ohi, mutta niinhän sen pitääkin, koska uudet tarinat tarvitsevat oman tilansa.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress