Blogi: luovasti luonnosta

28.12.2012 – Lapsia ja lintuja puistossa

Uudestaan haluamme viettää rennon päivän Saigonin kauneimmassa puistossa – siis mukavimmassa, jonka me olemme löytäneet. Tämä on se sama puisto, jossa olimme viikon päivät sitten kaupunkiretkellä. On puistoja varmaan paljon muitakin, mutta tämä on tuttu ja lähellä keskustaa. Tähän puistoon eivät taida matkatoimistot vielä järjestää turisteille ohjattuja retkiä, mutta tänne tulee jo aamulla bussilasteittain lapsia, joita tarhan opettajat ammattitaitoisesti ohjaavat paikasta toiseen. Puistossa on leppoisa tunnelma. Valtavat puut antavat varjoa ja lasten innostunut mekastus taustalla rauhoittaa – kun sitä ei ole liikaa eikä niistä pikku riiviöistä tarvitse itse kantaa vastuuta.

lapsia puistossa

 Lastentarhan kolmivuotias väki on juuri saapunut puistoon Saigonissa. Kello on vasta kymmnetä vailla kahdeksan ja iloinen päivä puistossa on edessä! (Kuva: Tuija NIkula)

Nyt on mukana repullinen kameroita, kaukoputki ja kiikarit. Olisikohan mahdollista vielä löytää niitä lintuja, joita viimeksi opettelimme tuntemaan?

kilkkuseppä 1

Kilkkusepällä on koreat värit rinnassa ja otsassa.

Kyllä vaan! Ne kilkkusepät (Coppersimith barbet), jotka viimeksi ruokkivat poikasia, olivat nyt jo panemassa alkuun uutta pesyettä ja valmistelemassa pesäkoloa munintakuntoon. Valittajakäki (Plaintive cuckoo) viheltää taas hauskaa kutsuhuutoaan ja monarkit heiluttavat pyrstöään. Taitaa olla kevättä ilmassa, lämpöäkin sellaiset sopivat 33 astetta.

mustavyömonarkki

Mustavyömonarkki (Pied fantail) on vähän piilotteleva lintu, joka kuitenkin vähän väliä esittelee kaunista pyrstöään.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress