Blogi: luovasti luonnosta

7.7.2010 – Taas matkalla, nyt länteen

Tänään oli ajopäivä. Taitoimme matkaa 555 km. Määränpäänämme oli Osoyoosin pikkukaupunki ihan Yhdysvaltain rajan tuntumassa. Täällä olimme kaksi yötä runsaat kaksi viikkoa sitten ja miellyimme paikkaan, vaikka täällä on niitä kalkkarokäärmeitä.

Kertauksen vuoksi uudelleen:  Osoyoos on Kanadan lämpöisimpiä alueita. Kun olemme päivittäin ja etenkin iltaisin ja öisin saaneet vähän palella tuolla Jasperin ja Banffin korkeilla alueilla, oli täällä tänään saapuessamme tuollaiset 94 astetta Fahrenheitia, mikä arvioni mukaan tarkoittaa noin 32 astetta Celsiusta.

Ja ilta oli ihanan lämmin. Teimme parin tunnin iltaretken autiomaahan – kuten täkäläiset sanovat – minusta nämä kuivat pensaikot rinnemailla vastaavat kuitenkin enemmän vanhan mantereen aroja tai enintään puoliaavikoita.  Tämä Osoyoos Benchland on kaupungin eteläpuolella aivan eteläisen suurvallan rajalla. Viime kerralla täältä lähtiessämme löysimme kirjakaupasta erinomaisen paikallisen lintupaikkaoppaan ”The Okonagan valley birding trails”. Sen perusteella löysimme nyt tähän autiomaahan.

Heti laitakaupungin viimeisen talon kupeessa istui vesipostin päällä ruskofiivi (Say’s phoebe), hyönteisiä sieppomaisesti sieppaava, rastaan kokoinen lintu. Vähän matkaa edettyämme korean sininen turkoosikardinaali ilahdutti meitä samoin kuin harvinainen kirjopääsirkku (Lark Sparrow). Ja kun kapusimme takaisin autoomme, näytti lämpömittari vielä +30 astetta, kello yhdeksän illalla! Huomenna on luvattu lämmintä +35 astetta ja me aiomme aikaisin liikkeelle.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress