Blogi: luovasti luonnosta

2.7.2010 – Vaihdetaan seuraavaan kansallispuistoon

Kahta Kalliovuorten suurinta kansallispuistoa, Jasperia ja Banffia yhdistää pitkä laakso luode-kaakko –suunnassa. Samannimisten pikkukaupunkien väliä on noin 300 km, mutta laakso on paljon pidempi. Tänään jätimme hyvästit Jasperille ja siirryimme Banffiin. Valitsimme yöpymispaikaksi Waterfowl Laken leirintäalueen, jonka nimi tarkoittaa vesilintuja.

Järvi on karu, teltat ovat tiheässä kuusimetsässä. Mutta missä aurinko pääsee kurkistamaan maanpinnalle, on täällä paljon vihreää ja värikästä. Naapurin teltan vieressä kukki tiheä ryhmä neidonkenkiä (Calypso orchid) parhaimmillaan.

Neidonkengät kukkivat

Kun olimme istuneet pitkään autossa, oli hyvä tehdä vielä iltaretki läheisen Mistaya-järven laajalle suolle. Kengät siinä kastuivat, mutta kyllä suolla oli mukavaa! Taivaanvuohet (Wilson’s snipe) lensivät soidinta hämärtyvässä illassa, jääkuikka (Loon) huusi järveltä ja harmaakuukkeli (Gray jay) lensi lepattaen luoksemme. Tämä kanadalainen kuukkeli on samanlainen ihmisystävä kuin meidänkin siperialainen kuukkelimme. Molempia kiinnostavat retkeilijöiden eväät.

Blogi: luovasti luonnosta is powered by WordPress